Waar gebruik ik een 088-nummer voor?

Waar gebruik ik een 088-nummer voor?

Wij krijgen regelmatig de vraag of wij een 088-nummer kunnen regelen voor onze klanten. Als wij doorvragen dan merken wij toch dat er wat onduidelijkheid is ten aanzien van een dergelijk nummer. In dit artikel willen wij uiteenzetten wat de voor- en nadelen zijn van een 088-nummer.

Regiovrij nummer

De belangrijkste reden om een 088-nummer te nemen is om een zogenaamd regiovrij nummer te hebben. De klant weet nu niet precies waar u zit. Het is ook niet belangrijk dat de klant weet waar u gevestigd bent want uw bedrijf heeft meerdere locaties of werkt landelijk. Het maakt dus niet uit of u gevestigd bent in Delfzijl of Maastricht. Vergeet niet dat de uw klanten het ook niet moet uitmaken.

088-nummer blok

Als u een 088-nummer wilt dat dient u dit aan te vragen bij de ACM. Zij zijn verantwoordelijk voor het bepalen of u een 088-nummer mag hebben. U kunt de aanvraag via de website doen en de ACM zal u een zogenaamde ” beschikking” toe sturen. Deze beschikking hebben wij nodig om het nummer te kunnen beschakelen door onze Provider. U kunt niet slechts 1 nummer krijgen u moet een blok van 100 nummers afnemen. Dit is een verplichting van de ACM ( = Autoriteit Consument en Markt). Wilt u slechts 1 nummer dan kunt u beter kiezen voor een 085-nummer. Een dergelijk nummer kunnen wij zo voor u regelen en dat hoeft slechts 1 nummer te zijn.

Hoe werkt het aanvragen?

De 1e stap is dus het aanvragen van de beschikking bij de ACM, zodra u deze heeft kunt u deze mailen naar info@voicedeals.nl met het verzoek deze te beschakelen. Wij zullen dat dan binen 48-uur voor u regelen. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u ons mailen of bellen op 0513-744135.

 

Leave a Reply