Gratis SIP Trunk

Wat is een SIP Trunk ?

Een SIP Trunk kun je vergelijken met een “gewone telefoonlijn”, zoals een analoge of ISDN telefoonlijn. Over een analoge lijn kan maximaal 1 gesprek worden gevoerd. ISDN is in verschillende smaken te krijgen. Over een ISDN-2 kunnen bijvoorbeeld maximaal 2 gesprekken simultaan worden gevoerd. En over een ISDN-30 zijn dat 30 simultane gesprekken. Het verschil met een SIP Trunk is dat de gesprekken niet meer via die “gewone telefoonlijn” lopen, maar over een dataverbinding. Het aantal gelijktijdige gesprekken via een SIP Trunk is in principe niet gelimiteerd. De beschikbare bandbreedte is datgene wat de beperking vormt. VoiceDeals heeft geen beperking op het aantal simultane gesprekken. Wij bieden onze SIP Trunk met een onbeperkt aantal kanalen.

U kunt ook meer informatie over de SIP Trunk vinden op SIP Trunk Wikipedia

Waarom een Gratis SIP Trunk ?

Een SIP Trunk is een besparingsproduct, dus vinden wij dat deze zo goedkoop mogelijk geleverd zou moeten worden. Veel van onze collega’s rekenen een abonnement, of beperken u in het aantal kanalen. Wij doen dat dus niet. U kunt dan ook met onze SIP Trunk direct geld besparen. Dit kunt u zowel doen op de maandelijkse abonnementskosten als op de belminuten. Onze tarieven voor de belkosten, zijn namelijk zeer voordelig. De ISDN lijnen of analoge lijnen kunnen meteen worden opgezegd. Het enige wat u nodig heeft is een stabiele Internet verbinding met voldoende beschikbare bandbreedte en een Gateway Router die VoIP compatibel is. Een SIP Trunk heeft in principe een onbeperkt aantal doorgangen. De enige technische beperking is de beschikbare bandbreedte. Over een ADSL verbinding met een upload van 1 Mbit/s, kunnen 8 simultane gesprekken worden gevoerd. Over een 10 Mbit/s glasaansluiting, zijn dat er al een 80.
Daarnaast kunt u dus veel geld besparen op uw belkosten. Kijkt u maar eens naar de super scherpe tarieven van Voicedeals. Tot meer dan 70% besparing is in de praktijk heel goed mogelijk.

Brengt de Gratis SIP trunk nog verborgen kosten met zich mee ?

Onze SIP trunk is dus volledig gratis, ondanks dat wij ook een onbeperkt aantal kanalen bieden. Onze SIP Trunk is niet alleen geschikt voor uitgaande gesprekken maar ook voor inkomende gesprekken. U kunt bij ons ook regionale telefoonnummers bestellen. Naast regionale nummers kunt u ook 085, 088, 0900 en internationale nummers in de meeste landen bij ons bestellen. Meer informatie hierover kunt u vinden op deze pagina onder “Tefoonnummers”. Hiervoor vragen wij wel een kleine bijdrage. U betaalt een bedrag per Telefoonnummer. Alle tarieven kunt u vinden in onze tarievenlijst.

Waarvoor kan ik een Gratis SIP Trunk gebruiken ?

Gratis SIP Trunk

Een SIP Trunk kan aangesloten worden op diverse apparaten die het SIP protocol ondersteunen. We noemen een aantal voorbeelden:

Traditionele telefoon centrale

Wanneer uw traditionele telefooncentrale een VoIP module heeft, kunt u de SIP Trunk van Voicedeals hiervoor gebruiken. Dit zou voor zowel uitgaande als inkomende gesprekken kunnen, maar ook bijvoorbeeld alleen voor uitgaande gesprekken. Dmv LCR (Least Cost Routing) kan dan de goedkoopste route worden gekozen, wat in bijna alle gevallen Voicedeals zal zijn.

IP Telefoons

De SIP Trunk is zeer flexibel. Deze kan aangesloten worden op een geavanceerde centrale met bijvoorbeeld 100+ simultane gesprekken maar ook op een IP telefoon met 1 simultaan gesprek. Het is een kwestie van de SIP trunk configureren en u kunt direct bellen of gebeld worden.

Dedicated IP telefooncentrale

Wanneer u een IP telefooncentrale bij uw klant of bij uzelf plaatst, kan de Voicedeals SIP Trunk hier eenvoudig voor gebruikt worden. Wij ondersteunen standaard de meest gebruikte centrales.

Hosted telefooncentrale

Hiervoor geld het zelfde als voor de Dedicated variant. Voor elke tenant kan 1 of meerdere SIP Trunks worden besteld. VoiceDeals kan u ook voorzien van een Hosted Telefooncentrale.

Waarom een Gratis SIP Trunk van Voicedeals ?

Voicedeals levert u een Gratis SIP Trunk met de laagst mogelijke beltarieven. Dat tezamen met een hoge beschikbaarheid, geeft een zeer hoge prijs kwaliteitsverhouding.

Telefoonummers

Onze SIP Trunks ondersteunen ook inkomende gesprekken. Voicedeals levert zowel Nederlandse geografische nummers als Internationale nummers. Ook kunnen wij de volgende typen nummers leveren: 09xx, 088, 085 en Internationale nummers.

Wanneer u bestaande nummers heeft, dan kunt u deze porteren naar het Voicedeals netwerk. Wanneer u dit wilt, sturen wij u een porteringsformulier toe. Een portering duurt gemiddeld 5 werkdagen. Het porteren van telefoonummers gaat gepaard zonder downtime voor de klant.