VoIP-toestellen, welke past bij mij?

VoIP-toestellen, welke past bij mij?


Met enige regelmaat krijgen wij de vraag wat nu de beste Voip-toestellen zijn en hoe ze gebruikt moeten worden. Uiteraard is dit een belangrijke vraag want we spreken hier over gebruikersgemak. We maken in principe een onderscheid in 3 typen:

  1. De hardphone; het toestel met een hoorn en draad dat naar het toestel gaat.
  2. De softphone; dit is een programma op de computer waarmee men kan bellen. Wel heeft men daar een headset voor nodig die dmv een usb-aansluiting verbonden is met de telefoon.
  3. De draadloze telefoon; door middel van een DECT-verbinding wordt de draadloze DECT-telefoon verbonden met de centrale. Hierbij kan ik kiezen voor een enkel- of een meervoudig netwerk tot wel 30 toestellen.

Wat precies voor u geschikt is hangt van een aantal factoren af. U kunt u zelf de volgende vragen stellen: “Ben ik vaak van mijn werkplek?” “Moet ik altijd bereikbaar zijn?”  Tevens kunt u zelf ook nog een paar gebruikersvragen bedenken. Als u de antwoorden beschouwt kunt u al snel nagaan of u een draadloos toestel nodig heeft of niet.

Bent u veel aan een bureau gebonden dan is of een hardphone of een softphone gewenst. Het is even wennen wanneer u op een werkplek komt waar geen vast toestel staat. Immers u gaat met de computer bellen. Als u de computer opstart kunt u op het icoontje van de softphone klikken en dan zal de telefoon opstarten. In de adresbalk kunt u de naam van de klant intikken en de naam van klant zal verschijnen. Als u nu op het nummer klikt wordt er gebeld. U maakt wel gebruik van de headset. U kunt kiezen voor een draadloze of een bedrade headset. Hierbij zijn 2 zaken belangrijk; de prijs en het gebruikersgemak. Ik adviseer ondanks de hogere prijs een draadloze headset te nemen omdat het de dagelijkse werkzaamheden veel aangenamer maakt.

Kwaliteit van de Voip-toestellen.

Wat natuurlijk nog een belangrijke zaak is, is de kwaliteit van de toestellen. Onze toestellen en leveranciers worden op kwaliteit geselecteerd. U krijgt zelfs 2 jaar garantie op de door ons geleverde toestellen. Wij zorgen ervoor dat de door ons geleverde VoIP-toestelleen een optimale prijs kwaliteitverhouding hebben.

Wilt u ook gebruik maken van de vele mogelijkheden die wij hebben op het gebied van Voip-toestellen? Neem dan kontakt met ons op en wij zullen u een passende offerte doen toekomen!