ISDN stopt in 2019. Wacht niet te lang en stap nu over op VoIP!

VoIP

De kogel is door de kerk. De traditionele telefonie, ISDN stopt in 2019. Het alternatief is VoIP. VoiceDeals is een VoIP provider. VoIP staat voor Voice over IP. Of anders gezegd Spraak over Internet. Tegenwoordig heeft elk bedrijf of particulier eigenlijk wel een Internet verbinding. Dus is de basis voor VoIP al aanwezig.

Veel klanten maken nog gebruikt van ISDN. Dit kan diverse redenen hebben. Dat kunnen bijvoorbeeld de volgende zijn:

– U heeft nog een traditonele centrale welke nog niet is afgeschreven
– U vindt het ISDN netwerk betrouwbaarder dan bellen over Internet (VoIP)
– U weet niet wat u allemaal moet regelen om over te stappen op VoIP

U heeft nog een traditonele centrale welke nog niet is afgeschreven

U heeft nog een traditionele centrale en deze is nog niet afgeschreven. Het is natuurlijk altijd zonde om dan in nieuwe techniek te gaan investeren als het oude nog niet afgeschreven is. Er zijn mogelijkheden om de oude techniek aan de nieuwe te koppelen, maar daar zijn wij geen voorstander van. Wij kunnen met u dan altijd een kostenplaatje maken en kijken waar u op kunt besparen als u over zou stappen op VoIP. Want die besparingen zijn er zeker. Wij kunnen naast VoIP ook nog een hosted telefonie centrale leveren. Kosten bespaart u op:

– onderhoud huidige traditionele centrale;
– stroomverbruik huidige traditionele centrale;
– abonnementskosten ISDN verbinding(en);
– hogere beltarieven KPN.

U vindt het ISDN netwerk betrouwbaarder dan bellen over Internet (VoIP) ?

Bellen over Internet had vroeger een slechte naam. Dat was ook terecht, want de dienst was niet altijd betrouwbaar te noemen. Tegenwoordig zijn de verbindingen veel stabieler en dat geld tevens voor de VoIP diensten. VoIP kan nooit de betrouwbaarheid krijgen als die van ISDN. Echter met VoIP ben je veel flexibeler dan met ISDN en dat brengt weer andere voordelen met zich mee. VoIP evenaart dan ook de betrouwbaarheid van ISDN en daardoor zie je nu ook dat bedrijven en particulieren massaal over stappen op VoIP. Wat zijn de grote voordelen van VoIP tov van ISDN:

U bent niet meer lokatie afhankelijk. Of u nu in Groningen zit, Maastricht of Barcelona. U bent altijd bereikbaar op uw vaste nummer. En indien gewenst komt uw vaste nummer ook op uw mobiel uit. Gaat u verhuizen, geen probleem, uw Telefonie verhuist nog dezelfde dag met u mee.
Lagere vaste kosten. Wanneer u de internet verbinding kunt delen met uw telefonie. Dan heeft u niet een extra verbinding nodig. Wanneer u met veel mensen achter 1 verbinding zit, dan is het vaak wel nodig om dit te scheiden. Echter die kosten zijn altijd nog een stuk lager dan de ISDN verbinding van KPN.
Lagere gesprekskosten. VoiceDeals hanteert hele scherpe beltarieven voor zowel nationaal als internationale bestemmingen. Wij zijn op bijna alle bestemmingen goedkoper dan KPN en dat kan wel tot 70% schelen.

En zo zijn er nog wel veel meer voordelen op te noemen. Deze kunnen we natuurlijk altijd bespreken in een persoonlijk gesprek.

U weet niet wat u allemaal moet regelen om over te stappen op VoIP

Hier kunnen wij u prima mee helpen. Wij hebben hier ruime ervaring mee. Wij kunnen u precies vertellen wat u moeten regelen en wat wij voor u kunnen regelen. Overstappen van ISDN naar VoIP is een eenvoudige procedure. U moet echter wel een aantal zaken in acht nemen. De voornaamste:

  • heb ik nog een langlopend contract met KPN ? In sommige gevallen is afkopen goedkoper dan blijven zitten, mocht u nog een langlopend contract hebben met KPN.
  • Welke nummers wil ik overzetten naar VoIP ? U kunt niet 1 of meerdere nummers overzetten en later eventueel de rest. Als 1 nummer van de ISDN verbinding wordt verhuist, is dat een teken voor KPN om de rest van de nummers automatisch op te zeggen. Let hier dus goed op!
  • Ik heb mijn alarm via mijn ISDN lijn lopen. Hier zijn diverse mogelijkheden voor. Het beste is om dit op te lossen met een zogenaamde IP module en niet met een converter.

Wij regelen verder dat u uw VoIP gegevens van ons ontvangt. Deze kunt u in een eigen centrale of toestel configureren. Wij kunnen u zoals al eerder vermeld ook voorzien van een compleet hosted telefoniedienst. Wat dit allemaal inhoudt, kunt u vinden op onderstaande links:

VoIP oftewel de SIP Trunk: VoIP (SIP Trunk)

Hosted telefonie: Hosted Telefonie centrale